roszana's FotoPage

By: roszana asru

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Thursday, 14-Aug-2008 09:04 Email | Share | | Bookmark
Pot Luck sebelum cuti..

 
 
 
View all 6 photos...
Pot luck ni diadakan sebenarnya untuk meraikan staf sokongan yang akan berpindah dan beberapa guru pelatih.... tapi perancangan tak cukup bagus, nasi kerabu tak cukup menu, serunding kelapa tak de, solok tak de, budu tak de, tak ngap je le....
Aku dalam geng kuih muih, so cuba le resepi rinn, rich choc puding.... tapi ada tipu sikit, cake roll tu beli di kedai
Kuih kau yang pertama sekali abis... aku bawa satu bekas je tapi yang syoknya ramai kata sedap dan nak resepinya.... Bangga loooo bagi orang yang tak cekap di dapur, so khabar le dari mana resepi dapat
Mari tgk pot luck yang kurang berjaya ni...
Ini le kuih aku.... pandang atas

Ni lak pandang bawah, terlangkup kan bekas tu, tak nak keluar, hati dah risau apa masalahnya...
so potong aje la tanpa tukar bekas, rupanya ambil dgn sudu cantik je keluarnya...Amin




Banyak hal nak cerita tapi nak load gambar lambatnya..... nanti le cuti sekolah cete ye...


Wednesday, 6-Aug-2008 08:05 Email | Share | | Bookmark
Majlis bertandang Izra

 
 
 
View all 11 photos...
Izra ni anak buahku, emaknya sepupu dari sebelah mak dan ayahnya sepupu dari sebelah abahku,
Nasibaik Izra tak kahwin sedare gak so berkembanglah sikit sanak saudara.

Habis je kenduri rumah Izra tempohari aku deman, ditahan2 badan akhirnya hari rabu dan khamis out terus, cuti sakit pertama untuk tahun ni, tapi sampai ke hari ni belum 100% pulih. Batuk dan sakit2 badan masih bertandang...
Dalam tak sihat tu sempat gak aku g mengiring ke rumah sebelah, memandu lagi, rumah pengantin lelaki pun tak jauh, di Jeram Sg Buluh je, Mari lah layan tengok gambar orang sebelah sana. Tema biru n putih..



Monday, 28-Jul-2008 08:48 Email | Share | | Bookmark
Majlis Izra & Baharain

 
 
 
View all 33 photos...
Penat tapi meriah





Wednesday, 16-Jul-2008 13:48 Email | Share | | Bookmark
Memetik Hasil kebun....

 
 
 
View all 12 photos...
Tempohari balik je kenduri kahwin, ana pun nak snap gambar buah naga tengah meriah di tangkainya sebelum abang menuai
Rupanya abang ikut belakang dan beri order ambik gambor dia tgh menuai.
Meh le tengok gambor abang YB( Yang Bersara ) menuai hasil tanamannya
Tengok le, kami rasa seronok melihat buah2 naga
memerah di jari jemari pokok tu

Ada gaya YB dok abang ana ni? Ingat lagi tak baju yang dipakainya, ala pemberian abang dia, my BIL


Inilah hasil tuaian abang...

Lihat lah sekecil2 dan sebesar2 hasil buah tu...

Hasil tangan abang di keliling rumah




Sunday, 13-Jul-2008 12:43 Email | Share | | Bookmark
Cerita apa ye????? Apa2 la

Kentang wedges
Puding Marble
 
View all 21 photos...
Mencuba Resipi
Kalau rakan2 FP selalu pamer gambar masakan yang mengiurkan, ana lak nak pamer kuih yang telah dicuba walaupun tak sehebat rakan2 FP tapi ok gak tastenya walaupun kurang mengancam...
Ini resipi dari FP MaDiha....

Ini tak silap dari FP Kak Liza, puding marble tapi kes orang malas nak melapis..
Siap bawa g kenduri keluarga abang (mrk siap terkejut gitu - ana selalu bawa buah2an je) dan mereka kata rasanya sedap....moga2 benar bak dikata

Cara membuat puding ni sama dgn puding marble cuma tambah biskut oreo ternampak kat mana tah... sorry kawan. Anak buah kata harini punya terlebih manis dan apa tah tapi yang first dulu lebih sodap

Hah yang ni dari FP Rinn tapi kaler merah tak cukup mengancam coz tersilap sirap ross tapi yang penting my abah, my abang & my mom kata sodap, belum cuba lak lagi kali ke 2, next time boleh le...


Membiak lintah....

Selepas beberapa hari air takungan dienapkan, lintah pun dimasukan ke kolam...
Mari tengok ...
Lintah dalam balang




Pengurus dan pengarah melawat tapak


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net