roszana's FotoPage

By: roszana asru

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Jul-2008 13:02 Email | Share | | Bookmark
Projek Abang

Ada yang tak kena nie..
Jadik...
Okay...
View all 12 photos...
Diam tak diam dah 9 bulan projek buah naga abang berjalan.... Dan alhamdullilah hasilnya dah mula nampak walaupun belum boleh buat sale tapi lepas la gak untuk makan sendiri ......isinya pun Setakat ni dah 2 biji yang dapat dirasa...
tapi ada juga pokok yang tidak menjalar dan yang berbunga tidak semestinya berbuah....
Dalam minggu ni abang mula memasang pagar untuk keselamatan buah ada le story disebaliknya Psssst lain kali le story.
Lihat belakang tu tak nak tinggi...

Ini mesti jadi gamaknya...


Selain itu sekarang abang mula lak nak buat projek baru... Projek ternak lintah... menaip perkataannya pun dah rasa geli2, tapi abang kata semua tu RM.....
Projek kerajaan sekarang payah nak dapat, tempohari dapat tapi abang pulangkan kerna kos membuatnya lebih dari harga yang diberi berikutan kenaikan besi dan minyak.... Harap2 tak kena black list....
Ini la bakal sangkar si LIN

Proses pemasang sangkar..

Selain tu abang ada gak menanam pokok sayur2an, lepas la untuk makan sekeluarga....
Syukurnya dapat roomate yang tak reti duduk diam...
Pokok jagung dan timun

Dah mula menjalar...

Sapa2 nak buat lawatan bolehlah booking time, cuma abang pesan tempohari tunggu le sangkar LIN siap dulu....


Saturday, 5-Jul-2008 14:56 Email | Share | | Bookmark
Abang birthday.... Berakhirnya mggu menggemukkan badan..

lapar ke?
seadanya..
Hadiah kami
View all 12 photos...
Hari ini maka tamatlah episod makan kek. Hari ini hari kelahiran abang sayang, my dear hubby
Sepatutnya empat hari berderet makan kek tapi abang tak mau, dia kan tak suke bebenda manis... Siap warning awal2 jgn buat apa2....
Kebetulan anak muridku menginap di rumahku. Cikgu kata jgn datang tapi mereka nak datang juga... Rupa2 mereka nak meraikan cikgu ..... Terimakasih lah mak bapa mereka kerna percaya pada cikgu, izin mereka ikut cikgu.....

Cerita waktu pagi
Pemberian emak abah kepada menantunya.


Birthday man nak menanam jagung...


Sarapan pagi disediakan oleh anak muridku


Pandai ke main tu...


Cerita tenghari
Anak muridku belajar memasak... ...Potong begini..

Berasap gak dapor basahku dengan kehadiran Chef jemputan


Makanan dah siap mari la makan


Padan lah tak nak makan lagi. Asyiknya mengadap computer.


Lapar2.......


Cerita petanghari

Projek terbaru abang

Ketat2 ikat iwan.... anak buah suami merangkap rakan kongsi..

Kita cuba 2 kolam dulu ye...

Nasibaik tersorok... selamat dari monyet..

Cerita malam hari
Jam 830 kami bergerak ke rumah Budi Arman anak buah suami kerana ulangtahun pada 4 july. Harini baru balik setelah outstation ke Bangkok. Tak sempat nak ambil gambar budi ....

Tapi abang pula dapat hadiah lagi dari abgnya...

Terimalah hadiah dari isterimu... Moga terkumpul isi didalamnya dan dapat kita tahun ini ke rumah Allah s.w.t

Abang bersama anak buah kami dengan pemberian anak muridku.. TQ girls...


Thursday, 3-Jul-2008 14:38 Email | Share | | Bookmark
Kek untuk 3 Julai

Kongsi kek
Senyum....
Pizza beli je
View all 6 photos...
Kan dah kata bulan makan kek dah bermula. Ini bukan hari aku tapi mu BIL. Macam biasalah anak2 dia akan jemput kami meraikan bersama2 kalau tak silap dah 5 tahun keraian disambut bersama..... Ngapa? Berderet hari kelahiran bulan july ni.... Tahun ni sambut di rumah...je
Kek utama utk papa (my BIL) aku dgn suami numpang je.


Abang ipar aku yang pakai pagoda Baju merah tu abang aku. Malu la tgk gambar ni kerana terserlah kebesaran aku....

Makanan beli je. Penat masing2 kerje


Hadiah utkku dari anak BIL


Hadiah utk abang dari anak BIL


Wednesday, 2-Jul-2008 14:36 Email | Share | | Bookmark
My Day - makan kek lg

Dari mak abah
Kek pemberian nik
dari sapa lagi kan..
View all 12 photos...
Syukur kepada Allah, masih memanjangkan umurku hingga ke hari ini... 42 tahun dah aku ada di bumi Allah ni, masih banyak yang perlu dipelajari, dilakukan, dinikmati dan lagi dan lagi... Ye la manusia mana le pernah puas. Namum aku bersyukur orang yang dikasihi sentiasa ada di sisi menemani aku sehingga ke hari ini.

Mungkin bagi orang lain makanan di atas biasa je. Itu lah pemberian mak dan abah. Agaknya teringat zaman dulu2...Entah mengapa mak abah kami adik beradik makanan tersebut pada hari kelahiran kami tahun ini. Teringat agak kisah dulu2 kut. Berpeluang minum air bergas bila hari raya @ ubat bila deman... Kecik2 dulu kalu deman je abah beli oren dan apel (dulu asal air gas kami panggil oren ) pasti kebah le deman tu..... bertuah betul anak2. La ni nak minum bila2 masa je kan cuma pandai2 le control kena kencing manis kang nyanya

Ini lak kek pemberian my roommate.... Thanks abang...

Masa beli bunga ni abang kata kete dia kena saman.....Bandar Klang selalukan jem + parking susah....Tu yang buat bunga tu mahal....... banget..

Kek di atas adalah pemberian dari Nik Azlida rakan sekerja... Thanks Nik...

Makanan yang disaji abang beli semuanya kecuali sempat suruh anak buah goroeng mini hotdog


Ini lah kete abah, kemek tu bukan abah yang buat tau. Abah seorang good driver, angkara my younger bro....

Quote:
wawa: thanks, tak sangka lak pernah kerja di klang...

MaDiha: thanks... tarikh sama ya dgn ma..


Wednesday, 25-Jun-2008 10:41 Email | Share | | Bookmark
Pada Ahad yang lalu

Akan beroperasi akhir Ogos dengarnya
Sempat posing
Abang & Dahlia mengetest kerusi
View all 10 photos...
Ahad lepas lepas zohor, kami g JJ Bukit Tinggi Klang coz nak tukar control PS2 arie yang rosak... G kejap je, orang agak ramai gak. Lepas dapat barangan yang dicari. Bergerak lak ke Klang Parade... my peberet place. Orang tak ramai biasanya... Mana sangka hari jalan je habis RM6K. Cik abang beli kerusi urut sebab roomate dia tak pandai urut . Aku dan Dahlia lak pergi jumpa Dr Fish. Bagi mereka makan..

Tesco ni akan dibuka tak lama lagi di Setia Alam. Jauh dari rumah cuma 5 minit kalu tak jem, kalu jem mahu berjam-jam

Semasa di Klang Parade terserempak dgn anak buah kami. Ini dia antara cucu kami.


Membuat treatment kaki dengan Dr Fish. Mula2 tu rasa geli gelaman lama2 okay..


Ini lak tapak kaki aku yang berkarat... Melampau ke????


Selepas rawatan... Aci tak


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net